1. Ако имате световъртеж и виждате черни снежинки пред очите си,

...
1. Ако имате световъртеж и виждате черни снежинки пред очите си,
Коментари Харесай

Ако се дразните на горещините, можете да си докарате метеоневроза!

1. Ако имате световъртеж и виждате черни снежинки пред очите си, а дланите и стъпалата почват да изстиват – намерете уред и си измерете кръвното.

2. Ако е обикновено или леко понижено – пийте сладостен чай или чашка кафе. Не забравяйте, че класическите естествени стойности, по които се дефинира кръвното налягане, са 120/80 мм живачен дирек, само че за другите възрасти и географски ширини има особености, които оказват въздействие върху вариациите на тези параметри.

3. Ако сте хипертоник, при внезапни промени в атмосферното налягане, вашето кръвно може както да падне, по този начин и да се вдигне ненадейно. При втория случай употребявайте медикаментите, които ви е предписал вашият лекуващ доктор. При първия случай – чай, кафе и/или вода.

4. В случай на уязвимост и сънливост се предлага смес от розова родиола, елеутерокок (Сибирски женшен), китайски лимонник. Но не прекалявайте: тези препарати могат да провокират сърцетуптене.

5. Опитвайте се по-малко да мислите за времето, по-малко да недоволствате и да се оплаквате. Температурите не са нещо, което можете да контролирате. Аномалиите са си аномалии, давайте по-спокойно, с цел да не си докарате с изключение на несигурно кръвно и метеоневроза.

При метеоневроза човек се усеща болен, а не е в дословния смисъл. Няма сили да си свърши отговорностите, само че не тъй като е ленив. Нарушена е невроендокринната регулация в организма и опцията за справяне с внезапните метеорологични промени.

Ако почнете да нервничите, предлага се мента, глог и валериан, само че не като спиртна смес, а като таблетки. Може малко валериан, смес от божур и от билката дяволска уста.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР